Børn kigger på udstillingsvæg fra DKgame

Foto: Malthe Ivarsson

#DKgame – Spil fra arkiverne - mellemtrin

Tag eleverne med på opdagelse i et univers af dansk computerspil, når I skal besøge udstillingen #DKgame.

I forbindelse med årets store særudstilling #DKgame i Den Sorte Diamant tilbydes klasser ved mellemtrinnet et undervisningsforløb om dansk computerspils historie og udvikling.  

I undervisningsforløbet skal eleverne arbejde med computerspil som en helt særlig del af den danske kulturarv. Bibliotekets samling rummer mere end 4.000 danskproduceret computerspil, konsolspil og app-baserede spil, og i udstillingen #DKgame skal I på opdagelse i et udvalg af disse. Eleverne bliver præsenteret for udviklingen fra 1960’ernes første computerspils maskine til i dag, hvor computerspil bl.a. rummer sociale fællesskaber, læring og kreativ spiludvikling.  

Hvor mange spiller computerspil i dag i forhold til 1960’erne? Hvilken rolle spiller computerspil i vores hverdag? Hvad er skærmtid, E-sport og gamification? Det er spørgsmål, som eleverne skal dykke ned i sammen med en af bibliotekets undervisere. Eleverne udforsker udstillingen sammen i grupper, hvor de skal undersøge forskellige temaer og løse en række opgaver. Efterfølgende skal eleverne i deres grupper udtænke og forme deres eget computerspilsunivers ved en kreativ workshop.

Praktisk  

  • Målgruppe: 4.-6. klasse
  • Fag: Dansk, historie og billedkunst  
  • Pris: 700 kr.
  • Varighed: 2,5 timer 
  • Udbydes fra 30. august 2023 til 12. januar 2024 

Digital indsamling på Det Kgl. Bibliotek

Videoen er forberedelse til eleverne inden besøget

Spisning

Tid til spisning af madpakker i Galejsalen skal bookes på forhånd. På grund af andre aktiviteter i lokalet kan vi kun tilbyde 15 minutter til spisning. Det kan både gøres før og efter undervisningen. Om sommeren anbefaler vi, at I nyder jeres madpakker udendørs i Bibliotekshaven eller ved havnekajen.