Unge kigger på udstillingsvæg i DKGame

Foto: Malthe Ivarsson

#DKgame – Spil fra arkiverne – udskoling og ungdomsuddannelser

Udforsk dansk computerspil gennem tiden, når I skal besøge udstillingen #DKgame og arbejde med computerspil som historiske kilder.

I forbindelse med årets store særudstilling #DKgame i Den Sorte Diamant tilbydes klasser i udskolingen og ved ungdomsuddannelser et undervisningsforløb om dansk computerspils historie og udvikling.  

I undervisningsforløbet skal eleverne arbejde med computerspil som en helt særlig del af den danske kulturarv. Bibliotekets samling rummer mere end 4.000 danskproduceret computerspil, konsolspil og app-baserede spil, og i udstillingen #DKgame skal I på opdagelse i et udvalg af disse. Eleverne bliver præsenteret for udviklingen fra 1960’ernes første computerspils maskine til i dag, hvor computerspil bl.a. rummer sociale fællesskaber, læring og kreativ spiludvikling.  

Hvilken rolle spiller computerspil i vores samfund? Hvordan beskrives computerspil som genre og medie? Hvad er gamification, og hvilken effekt har det på vores hverdag? Det er spørgsmål, som eleverne skal dykke ned i sammen med en af bibliotekets undervisere. I skal se nærmere på danske computerspil som historiske kilder og kulturarv. Eleverne udforsker udstillingen sammen i grupper, hvor de skal undersøge forskellige temaer og løse en række opgaver. Efterfølgende skal eleverne udtænke og udvikle en prototype til deres eget computerspil ved en kreativ workshop. 

Praktisk

  • Målgruppe: 7.-10. klasse og ungdomsuddannelser
  • Fag: Dansk, historie og medier (valgfag)
  • Pris: 850 kr.
  • Varighed: 3,5 timer
  • Udbydes fra 30. august 2023 til 12. januar 2024

Digital indsamling på Det Kgl. Bibliotek

Videoen er forberedelse til eleverne inden besøget

Spisning

Tid til spisning af madpakker i Galejsalen skal bookes på forhånd. På grund af andre aktiviteter i lokalet kan vi kun tilbyde 15 minutter til spisning. Det kan både gøres før og efter undervisningen. Om sommeren anbefaler vi, at I nyder jeres madpakker udendørs i Bibliotekshaven eller ved havnekajen.