Skoleelever i Det Kgl. Bibliotek, København

Foto: Thomas Søndergaard

Besøg huset på egen hånd

I er velkommen til at besøge Det Kgl. Bibliotek på egen hånd. Tag et nærmere kig på husets forskellige områder.

Kirkebybroen

Kig op! Hvad synes I, det ligner? Måske sten, mineraler, diamanter eller bjerge? Per Kirkeby var dansk billedkunstner og arbejdede med geologi. Kirkebybroen forbinder Den Sorte Diamant med bygningerne Hansen og Holm.

Udsigten

Tag trappen eller elevatoren til 6. sal og gå id på glasbroen. Her har I udsigt over hele Den Sorte Diamants imponerende atrium, og I kan se helt over til Christianshavn og Cirkelbroen.

Katalogværelserne

I Det Kgl. Bibliotek er samlingerne gemt væk i arkiver og magasiner for at passe godt på tingene. Bøgerne står ikke fremme på bogreoler, som på andre biblioteker. Flere af bibliotekets bøger er så værdifulde og skrøbelige, at de må gemmes væk. På den måde kan biblioteket passe ekstra godt på dem, så man også kan læse dem i fremtiden.

Skufferne er fyldt med sedler med opskrevne titler. Man kalder det kartotekskort, som før i tiden blev brugt som indholdsfortegnelse, så man kunne finde rundt i de store samlinger. Sedlerne er meget gamle og skrøbelige, så husk at I ikke må åbne skufferne.

Gammel læsesal

Tag et kig gennem vinduet til den smukke Gammel læsesal. Mange studerende og forskere sidder i salen dagligt. Husk at I ikke må gå ind, men kun kigge gennem vinduet.

Bibliotekshaven

Den hemmelige Bibliotekshave ligger mellem Det Kgl. Bibliotek og Christiansborg. Gå på opdagelse efter de forskellige statuer i haven. Hvis vejret er til det, kan I nyde jeres madpakker her.

Praktisk om besøget

Der er et par vigtige ting, I skal være opmærksomme på, når I besøger os:


Book en tid

Lige meget om I kommer til et undervisningsforløb eller et besøg på egen hånd, skal I huske at booke en tid til besøget.

Book en tid


Ankomst

Når I ankommer, skal I henvende jer i butikken. Personalet viser jer de aflåste garderobeskabe, hvor I kan opbevare jeres overtøj og tasker. De forklarer også, hvordan I finder rundt i huset.


Vis hensyn

I er meget velkomne til at gå en tur rundt i bygningerne, men husk vi er et arbejdende bibliotek for studerende og forskere. Derfor er det vigtigt, at klassen taler lavmælt og så vidt muligt følges ad, når I bevæger jer rundt i huset.


Spisning

Vi har ikke et egentligt frokostområde, men I kan købe mad og drikke i caféen. Deltager I i et undervisningsforløb, kan I spise jeres madpakker i undervisningslokalet Galejsalen, hvis I har booket tid til det på forhånd. På grund af andre aktiviteter i lokalet kan vi kun tilbyde 15 minutter til spisning – enten før eller efter undervisningen. Om sommeren anbefaler vi, at I nyder jeres madpakker udendørs i Bibliotekshaven eller ved havnekajen. Mad og drikke i caféen


Fotografering

I må gerne fotografere til privat brug i Det Kgl. Bibliotek: Foto- og filmoptagelser i Det Kgl. Bibliotek