Den hemmelige have på magtens ø - indskoling
Tag eleverne med på hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks have. Udforsk sjove fortællinger, find fugle og statuer og mærk historiens vingesus.
Bag Det Kgl. Biblioteks høje mure ligger en fredfyldt oase lige midt i København. Det er Bibliotekshaven, hvor folk igennem mange år har søgt et grønt åndehul, nogle har måske også fanget en Pokémon eller været på picnic.
Haven har en spændende historie, som går helt tilbage til Christian IV's tid, hvor området var krigshavn. Den historie og de mange finurlige og sjove fortællinger, som haven rummer, kan I nu opleve med et materiale udviklet til skoleklasser. Baseret på det populære familiemateriale til Bibliotekshaven, kan I sammen som klasse blive klogere på kulturen, historien og naturen i Københavns hemmelige have.
Materialet er til brug på egen hånd og består af en opgaveplade til eleverne og instruktionskort til læreren. Materialet rummer oplevelser nok til et par timer, men I kan også bruge det i kortere tid og udvælge de opgaver, I synes, er mest oplagte for jer.
Se mere om materialet, og hvordan I bruger det i lærervejledningen.
Praktisk
- Målgruppe: 0.-2. klasse
- Fag: Dansk og historie
- Pris: Udleveres uden betaling i Det Kgl. Biblioteks butik
Læringsmål
- Eleverne har viden om Bibliotekshavens historie og den del af Danmarkshistorien, som er repræsenteret i haven.
- Eleven kan undersøge og forholde sig til natur og kultur i Bibliotekshaven.
Forløbet understøtter følgende dele fra Fællesmål:
Børnehaveklassen
Kompetenceområder:
- Sprog: Samtale, skrivning og læsning
- Matematisk opmærksomhed: Antal, sprog og tankegang
- Naturfaglige fænomener: Dyr og planter, bæredygtighed, naturnysgerrighed
- Kreative og musiske udtryksformer: Fremstilling
Dansk efter 2. klasse
Kompetenceområde:
- Læsning, fremstilling, fortolkning og kommunikation
Lærervejledning
Praktisk om besøget
Der er et par vigtige ting, I skal være opmærksomme på, når I besøger os:
Book en tid
Lige meget om I kommer til et undervisningsforløb eller et besøg på egen hånd, skal I huske at booke en tid til besøget.
Ankomst
Når I ankommer, skal I henvende jer i butikken. Personalet viser jer de aflåste garderobeskabe, hvor I kan opbevare jeres overtøj og tasker. De forklarer også, hvordan I finder rundt i huset.
Vis hensyn
I er meget velkomne til at gå en tur rundt i bygningerne, men husk vi er et arbejdende bibliotek for studerende og forskere. Derfor er det vigtigt, at klassen taler lavmælt og så vidt muligt følges ad, når I bevæger jer rundt i huset.
Spisning
Vi har ikke et egentligt frokostområde, men I kan købe mad og drikke i caféen. Deltager I i et undervisningsforløb, kan I spise jeres madpakker i undervisningslokalet Galejsalen, hvis I har booket tid til det på forhånd. På grund af andre aktiviteter i lokalet kan vi kun tilbyde 15 minutter til spisning – enten før eller efter undervisningen. Om sommeren anbefaler vi, at I nyder jeres madpakker udendørs i Bibliotekshaven eller ved havnekajen. Mad og drikke i caféen
Fotografering
I må gerne fotografere til privat brug i Det Kgl. Bibliotek: Foto- og filmoptagelser i Det Kgl. Bibliotek