To børn i Bibliotekshaven

Foto: Malthe Ivarsson

Den hemmelige have på magtens ø - indskoling

Tag eleverne med på gratis hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks have. Udforsk sjove fortællinger, find fugle og statuer og mærk historiens vingesus.

Bag Det Kgl. Biblioteks høje mure ligger en fredfyldt oase lige midt i København. Det er Bibliotekshaven, hvor folk igennem mange år har søgt et grønt åndehul, nogle har måske også fanget en Pokémon eller været på picnic. 

Haven har en spændende historie, som går helt tilbage til Christian IV's tid, hvor området var krigshavn. Den historie og de mange finurlige og sjove fortællinger, som haven rummer, kan I nu opleve med et helt nyt materiale til skoleklasser. Baseret på det populære familiemateriale til Bibliotekshaven, kan I nu sammen som klasse blive klogere på kulturen, historien og naturen i Københavns hemmelige have.  

Materialet er til brug på egen hånd og består af en opgaveplade til eleverne og instruktionskort til læreren. Materialet rummer oplevelser nok til et par timer, men I kan også bruge det i kortere tid og udvælge de opgaver, I synes er mest oplagte for jer.  

Materialet er for elever i 0.-2. klasse og kan bruges fra 15. august 2022. Se mere om materialet og hvordan I bruger det i lærervejledningen.  

Praktisk 

Målgruppe: 0.-2. klasse 

Fag: Dansk og historie 

Pris: Gratis. Materialet kan hentes i Det Kgl. Biblioteks butik i åbningstiden fra 15. august 2022.

Læringsmål

  • Eleverne har viden om Bibliotekshavens historie og den del af Danmarkshistorien, som er repræsenteret i haven. 
  • Eleven kan undersøge og forholde sig til natur og kultur i Bibliotekshaven. 

Forløbet understøtter følgende dele fra Fællesmål: 

Børnehaveklassen 

Kompetenceområde:  

Sprog:

  • Samtale, skrivning og læsning 

Matematisk opmærksomhed: 

  • Antal, sprog og tankegang 

Naturfaglige fænomener: 

  • Dyr og planter, bæredygtighed, naturnysgerrighed 

Kreative og musiske udtryksformer: 

  • Fremstilling  

Dansk efter 2. klasse 

Kompetenceområde: 

Læsning, fremstilling, fortolkning og kommunikation

Spisning

Tid til spisning af madpakker i Galejsalen skal bookes på forhånd. På grund af andre aktiviteter i lokalet kan vi kun tilbyde 15 minutter til spisning. Det kan både gøres før og efter undervisningen. Om sommeren anbefaler vi, at I nyder jeres madpakker udendørs i Bibliotekshaven eller ved havnekajen.