Elever betragter udstillet  bog

Foto: Thomas Søndergaard

Kulturarvens skatte - udskoling

Besøg udstillingen "Skatte" med nogle af de mest værdifulde værker i bibliotek og byg små universer, der formidler skattenes historie.

I dette undervisningsforløb oplever, udforsker og fortolker eleverne det vigtigste og mest værdifulde fra bibliotekets samlinger. Vi besøger udstillingen "Skatte", hvor hovedværker og højdepunkter fra dansk kulturarv er udstillet. Her opleves alt fra H.C. Andersens papirklip og håndskrevne eventyr, Tycho Brahes observationer af stjernehimmelen, en original Tintin-tegning, Saxos egen kladde til sin Danmarkshistorie og meget, meget mere.

Vi sætter fokus på udstillingens værker og skaberne bag dem, deres historie og den betydning, de har for Danmark og dig og mig, nu og i fremtiden. 

Dialog, samarbejde, undersøgelse og elevernes egen fortolkning af de historiske skatte er undervisningsforløbets fundament. Eleverne oplever sammen med en underviser fra biblioteket udstillingen og undersøger i grupper udvalgte værker i udstillingen. Efterfølgende skal eleverne skabe miniuniverser, der fortolker et værk fra udstillingen. Miniuniverserne bygger eleverne med miniaturefigurer og bagefter videreformidler de deres arbejde til deres klassekammerater.

Forløbet starter på skolen med et materiale, hvor I som klasse selv forbereder jer på besøget. Derefter fortsætter undervisningen på Det Kgl. Bibliotek og foregår dels i udstillingen "Skatte", dels i bibliotekets undervisningssal Galejsalen. Efter besøget har I mulighed for at fortsætte arbejdet hjemme på skolen med et materiale, der samler op og bygger videre på indtrykkene fra biblioteket og temaet kulturarv.

Praktisk

  • Målgruppe: 7.-10. klasse
  • Fag: Dansk og historie
  • Læringsmål: Eleverne har indblik i højdepunkter fra den danske kulturarv og viden om kulturarvsbegrebet
  • Pris: 850 kr. Venteliste til betalingsfrit forløb ved Åben Skole i Københavns Kommune.
  • Varighed: 2½ time

Det Kgl. Biblioteks historie

Digital indsamling

Praktisk om besøget

Der er et par vigtige ting, I skal være opmærksomme på, når I besøger os:


Book en tid

Lige meget om I kommer til et undervisningsforløb eller et besøg på egen hånd, skal I huske at booke en tid til besøget.

Book en tid


Ankomst

Når I ankommer, skal I henvende jer i butikken. Personalet viser jer de aflåste garderobeskabe, hvor I kan opbevare jeres overtøj og tasker. De forklarer også, hvordan I finder rundt i huset.


Vis hensyn

I er meget velkomne til at gå en tur rundt i bygningerne, men husk vi er et arbejdende bibliotek for studerende og forskere. Derfor er det vigtigt, at klassen taler lavmælt og så vidt muligt følges ad, når I bevæger jer rundt i huset.


Spisning

Vi har ikke et egentligt frokostområde, men I kan købe mad og drikke i caféen. Deltager I i et undervisningsforløb, kan I spise jeres madpakker i undervisningslokalet Galejsalen, hvis I har booket tid til det på forhånd. På grund af andre aktiviteter i lokalet kan vi kun tilbyde 15 minutter til spisning – enten før eller efter undervisningen. Om sommeren anbefaler vi, at I nyder jeres madpakker udendørs i Bibliotekshaven eller ved havnekajen. Mad og drikke i caféen


Fotografering

I må gerne fotografere til privat brug i Det Kgl. Bibliotek: Foto- og filmoptagelser i Det Kgl. Bibliotek