Den klassiske Book Bento

Her skal du lave en Book Bento ved hjælp af fysiske genstande og et kamera.

Bogen Ternet Ninja ligger på et gulv omringet af et dankort, et lille sværd og et Danmarksflag

Foto: Pernille Hviid

Du skal nu lave en boganmeldelse som du aldrig har lavet den før! Du har måske prøvet at lave en almindelig boganmeldelse, hvor du har læst en bog og derefter enten skrevet en tekst eller har skulle fortælle om den til dine klassekammerater. Men har du nogensinde tænkt over, hvordan man kan lave en boganmeldelse ved at bruge genstande og billeder? Det er lige præcis det, du skal i en Book Bento, som er en sjov, kreativ og anderledes måde at lave en boganmeldelse på.

Bento er et japansk ord og er en madkasse, hvor hver del ligger i en lille boks.

Book Bento går ud på, at man tager et billede, hvor bogen ligger i et kvadratisk felt omkranset af genstande, der er med til at fortælle bogens handling.

Sådan gør du

Vælg en bog

Du skal finde den bog, du vil lave Book Bento over. Måske har din lærer allerede bestemt, hvilen bog I skal arbejde med.

Find genstande

Du skal finde ting, der beskriver eller er karakteristiske for bogens handling, bogens personer eller bogens miljø.

Vælg baggrund

Du skal også finde ud af, hvad du vil have som baggrund. Den er med til at beskrive eller karakterisere bogens stemning eller miljø.

Opstil dit motiv

Overvej hvordan din Book Bento skal stilles op. Afprøv hvor genstandene skal lægge på din baggrund. Når du har fundet den helt rigtige opstilling, tager du et kvadratisk billede af opstillingen. Man kan på de fleste mobiler og tablets ændre på billedets format, så det bliver kvadratisk.

Rediger billedet

På mobilen eller tabletten kan du vælge at redigere på farver og lys i billedet.

Præsenter din Book Bento

Når billedet er taget og redigeret færdigt, skal du vise det til resten af klassen og fremlægge omkring din Book Bento. Fortæl om de overvejelser du har gjort dig om valg af genstande og redigering af billedet.

Inspiration

Harry Potter og De Vises Sten ligger på et gulv omringet af magiske genstande

Foto: Pernille Hviid

Kort om bogen

Den 11-årige forældreløse dreng Harry Potter bliver adopteret af sin onkel og tante, som ikke bryder sig om ham. Han har trolddomsblod i årerne og bliver optaget på en skole for trolddomskyndige. Her får han nye venner og fjender.

Genstande

 • Tryllestav
  • Som troldmand skal man have en tryllestav. Sådan en køber man i Diagonalstræde hos Hr. Ollivander. Ikke to tryllestave er ens, ligesom ikke to troldmænd er ens, og derfor skal man finde den helt rigtige tryllestav. Den tryllestav, som Harry får, har en halefjer i sig fra den samme Føniksfugl, som Voldemorts tryllestav består af.
 • Troldmandshat
  • Når eleverne starter på Hogwarts, skal de fordeles på de 4 kollegier: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw og Slytherin. De bliver fordelt ved at tage fordelingshatten på. Den kan mærke i din personlighed, hvor du bedst vil passe ind. Harry, Ron og Hermione kommer alle på Gryffindor.
 • Kost
  • På Hogwarts, skolen for trolddomskunst, flyver eleverne rundt på koste, når de spiller Quidditch. I Quidditch er man delt op i to hold, der spiller imod hinanden. Man skal kaste en bold igennem nogle ringe for at score point. Harry spiller med som søger og skal fange en lille bold kaldet lynet. Når den er fanget, slutter spillet og det hold med flest point vinder.
 • Nøgle
  • Harry og hans venner skal igennem mange forhindringer for at finde de vises sten. I hver af forhindringerne viser Harry, Ron og Hermione, hvad de er gode til. I rummet med de flyvende nøgler er det Harry, der brillerer med sin flyveteknik, som han har lært til Quidditch
 • Sten
  • Harry Potter og hans venner, Ron og Hermione, leder efter de vises sten. Det er vigtigt, at de finder den før den onde Voldemort finder den. Den der har stenen kan få evigt liv.
 • Baggrund
  • Baggrunden skal symbolisere delingen mellem de to rivaliserende kollegier Gryffindor og Slytherin.

Du kan se flere eksempler på Inspirationssiden.