Bogen Tom Gates omringet af chips, en bil og tuscher

Foto: Pernille Hviid

Book Bento

Book Bento er en ny æstetisk og praktisk måde at videreformidle bøger eller lave en boganmeldelse.

I dette undervisningsforløb skal I arbejde med boganmeldelser på en ny og spændende måde. Måske kender I allerede fænomenet Book Bento fra Instagram, hvor man formidler bogens historie gennem billeder. 

Bento er et japansk ord og er en madkasse, hvor hver del ligger i en lille boks. På samme måde fungerer Book Bentos, hvor man placerer genstande, der passer til bogens historie, i forskellige dele af et kvadratisk billede. I kan se eksempler på inspirationssiden.

Når I har læst en bog - måske er det en, jeres lærer har valgt til klassen i fællesskab eller måske har I selv valgt en - så skal I tænke over, hvad den handler om.

Måske handler den om en ung troldmand eller måske en ternet ninja, og hvordan fortæller man så det gennem et billede? Måske inkluderer man en tryllestav eller et ternet tørklæde. Idéerne er endeløse og det er det, der er så sjovt og kreativt ved det her forløb.

I kan arbejde med enten den klassiske Book Bento, hvor man sætter et billede op, som man så tager med sin telefon og redigerer, eller I kan arbejde med den digitale, hvor man sammensætter et billede fra andre billeder på internettet.

God arbejdslyst!
 

Mere om